Friday, March 26, 2010

Thank U Allah~~

saya sudah jumpa chenta hati saya..Manusia di dunia bukan untuk mencari seseorang yang sempurna untuk dicintai tetapi untuk belajar mencintai orang yang tidak sempurna dengan cara yang sempurna..may Allah bless us!

Saturday, January 2, 2010

HaPPy 2010! yeay!

..but i am still thinking about the past..sebab terlampau banyak precious moments yang tak akan dilupakan! never! My new year's resolution..emm..i wish i could get what i want! saya tak mau jadi nakal! saya mau jadi a good daughter,a good sister, a good friend, a good worker..or..err..maybe will be a good wife? hish! awal la pulak nak get married..tak mau! tak mau! heh! disebabkan terlampau ramai yang bertanya..dan terlampau banyak suggestions..maybe saya akan pertimbangkan untuk get into serious relationship..kalau ada jodoh ada la ye..tak janji! heeeeee~ apa-apa pun yang sangat penting..may Allah bless my family throughout the year..dan semoga dipermudahkan segala urusan kami..Aminnnnnnnnnnn~ oh ya..one more thing..saya mau happy sampai bila-bila..Happy 2010..hooyah!

Friday, December 18, 2009

maaL hijraH~

Saya maU jadi lebih baik, tidak nakal dan lebih serious! Yup..saya PROMISE!

Saturday, December 12, 2009

pHew! tons of works..Lots of tense!

hooyah!!Huwaaaaaaaaaaaa..almost everydaaaaaaaaaaaay balik lambat..sampai rumah almost 7 PM..penat sangat sangat sangat!..serious! sakit-sakit badan, demam-demam..sengal-sengal sana sini..memang patut pun weekend cuti..kalau tak aku tingtong! haih..what to do..dah kerja..sakit pun sakit la..saya redha..uhuuuuu~ Thank God..dapat clan yang havoc and sporting..kalau tak dah lama kerja macam orang gila..sekarang dah boleh lepak dengan budak radiographer and MLT..kurang la tension pasal ramai yang satu kepala..heeee..ye la..whatever it is..janji buat kerja..kan? kan? cayO Bitbit! hooyah!

Sunday, November 29, 2009

is This Love?

Sekalipun cinta telah ku uraikan..
dan ku jelaskan dengan panjang lebar..
namun jika cinta ku datangi..
aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan..
namun tanpa lidah..
cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping..
begitu sampai kepada cinta..
Dalam menguraikan cinta..
akal terbaring tak berdaya..
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta
dan percintaan..


by Jalaluddin Ar-Rumi [he has a great collection of poems..i'm loving it so much!]

p/s: emm..if you truly love someone and you express it through your actions, that's great! bukan semua faham bahasa chenta..including me!

Thursday, November 26, 2009

iT saD..So saD!~

i think the saddest part of this week is..i've lost my dear friend whom i knew since i was a kid..she has passed away because of accident yang sangat tragic dan sangat menyedihkan my family! just search the link kemalangan di SUK on 23 Nov in the net..hish! tak sanggup nak tengok those pics..orang yang family aku kenal since aku adik beradik kecik lagi..main kejar-kejar sama-sama..pergi mengaji sama-sama..gelak-gelak sama-sama..membesar sama-sama..bukannya kenal sehari dua..Tuhan lebih sayangkan dia..aku just terkilan sebab dia meninggal dengan keadaan macam tu..i was so shocked, terdiam, tergamam bila terbaca text my sis hantar saying dia dah meninggal..dah la tengah kerja..one whole day busy dengan angio..dapat tau berita tu lambat pulak tu..Ya Tuhan..life is short! aku pun tatau cukup ke amalan aku nak bawak ke akhirat esok..hidup mati ajal maut bukannya boleh predict bila..nauzubillah..emm..mesti mau beringat! Al-Fatihah to my dear friend..i wish i could say sorry million times before you go~

Saturday, October 31, 2009

HoMesiCk~~~~

Tiap-tiap weekend mesti kena balik Ipoh kalau takde hal..baru 2, 3 hari start kerja dah sakit-sakit..demam la..flu la..asthma la..allergic pun ada..hish! kenapa la cuti sket sangat..nasib baik la kerja tak berapa nak tension..hari-hari cuci mata..heeeeeeeeee~~ emm..dah ada banyak orang suruh aku belanja bila dapat first gaji..hahahahahaha..ye..ye..aku belanja..family terchenta, all my makcik, pakcik, cousins, BFFs..anda semua akan makan besar nanti..insyaAllah..hahahahaha~~ emm..semalam dah melawat Wanco..so far her condition still okie..tunggu the result on Monday..hopefully everything goes well..risau jugak..time aku sakit dia pernah jaga aku, hantar pergi clinic, belikan ubat and everything..sekarang my turn pulak nak balas segala jasa-jasanya..emm..anyway Wanco..jasamu tetap ku kenang! haihhhhhhhh..haiyee..semalam sempat lagi aku kena paksa makan laksa Perlis..rasa not bad..tapi still aku tak suka laksa..tomyam pun..vege lagi la kan..sushi boleh pulak makan tak hengat dunia ye..heeee..emm..kalau la boleh ulang-alik Ipoh-KL-Ipoh everyday..i wish i could la..ada superpower boleh terbang ke..ada poket doraemon ke..ada magic ke yang boleh bawak aku balik umah tiap-tiap hari..hish! gila! hahahahaha~~takpe..don't worry..kerja kan satu ibadah..eceh..think positive..i think i'm the lucky one sebab dapat kerja office hour..weekend cuti..pubic holidays dapat cuti..thank God! Alhamdulillah~ anyway..aku usahakan jugak balik Ipoh every weekend..heeeeee~~ pasti boleh! yeaaahh~

;;

Template by:
Free Blog Templates