Sunday, November 29, 2009

is This Love?

Sekalipun cinta telah ku uraikan..
dan ku jelaskan dengan panjang lebar..
namun jika cinta ku datangi..
aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan..
namun tanpa lidah..
cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping..
begitu sampai kepada cinta..
Dalam menguraikan cinta..
akal terbaring tak berdaya..
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta
dan percintaan..


by Jalaluddin Ar-Rumi [he has a great collection of poems..i'm loving it so much!]

p/s: emm..if you truly love someone and you express it through your actions, that's great! bukan semua faham bahasa chenta..including me!

Thursday, November 26, 2009

iT saD..So saD!~

i think the saddest part of this week is..i've lost my dear friend whom i knew since i was a kid..she has passed away because of accident yang sangat tragic dan sangat menyedihkan my family! just search the link kemalangan di SUK on 23 Nov in the net..hish! tak sanggup nak tengok those pics..orang yang family aku kenal since aku adik beradik kecik lagi..main kejar-kejar sama-sama..pergi mengaji sama-sama..gelak-gelak sama-sama..membesar sama-sama..bukannya kenal sehari dua..Tuhan lebih sayangkan dia..aku just terkilan sebab dia meninggal dengan keadaan macam tu..i was so shocked, terdiam, tergamam bila terbaca text my sis hantar saying dia dah meninggal..dah la tengah kerja..one whole day busy dengan angio..dapat tau berita tu lambat pulak tu..Ya Tuhan..life is short! aku pun tatau cukup ke amalan aku nak bawak ke akhirat esok..hidup mati ajal maut bukannya boleh predict bila..nauzubillah..emm..mesti mau beringat! Al-Fatihah to my dear friend..i wish i could say sorry million times before you go~

;;

Template by:
Free Blog Templates