Monday, September 28, 2009

RaYa moDe~


Penatnya beraya..serious! tak pernah sepenat tahun ni..sampai hari ni pun tak stay kat rumah..berjalan je..heeeeeeeeee~tapi tahun ni punya raya best walaupun tak semeriah last year..emm..dapat buat gathering, dapat tengok anak cousin..little baby, Engku Mohd Qaid Fakhrullah Bin Engku Mohd Khairul Anuar..betul ke spelling camni? hantam je la labu..heeeeeee~..emm..apa lagi..dapat jumpa cousins sebab ramai yang balik Ipoh..dapat hantar cousin nak ke UK..hantar KLIA je la..gosh! aku siap usha students nak pergi Cairo..cutenya mereka! aku nose bleeding..and hari tu memang the tiring day dowh! dan raya tahun ni pun still dapat duit raya agak banyak..hahahahaha~ aku muda lagi..heeeeee~ raya tahun ni jugak beli baju raya last minute pasal baju raya yang ditempah tidak la siap..terpaksa pakai baju kurung kain cotton berwarna kuning itu..tapi still nampak cute kan?? hahahahahaha~ raya tahun ni kurang dapat raya wish dari malay friends..non-malays berlambak bagi wish..why? saya pun tak faham! takpe la..tak marah pun! and just like raya yang lepas..soalan favorite yang akan di tanya..dah ada BF? bila nak kahwin? ada plak yang message kat Facebook suruh aku contact dorang kalo aku nak kahwin..bila aku cakap aku solo lagi..dorang cakap tak semestinya aku tak kahwin awal..pastu ada yang buat lawak hapa tah cakap aku akan kahwin tahun depan..tu ramalan hapa aku pun tatau..hahahahahaha..saja mau kasik aku gelak guling-guling la..hishh! kalau ada jodoh tak ke mana..ye tak?? hahahahahaha..aku rasa dah lebih 40 kali orang cakap aku kahwen cepat..maka aku aminkan je la...aminnnnnnnnnn~ hahahahahahaha~ dah la..maU rest..sakit kaki sebab banyak berjalan..uhuuuuuuu~

Monday, September 14, 2009

JaLan-JaLan cari PasaL!

Fuhhh! penat jalan-jalan..dating dengan Buyi..seronok shopping raya..heeeeee..kesian Jaja tak dapat ikut eh..takpe..nanti kita pulak dating ye..Eeeeeeeeeeee...ada panda eyes la..rasa tak hensem! tu la..sleep-sleep lama sangat..haiyeeee~~ dekat nak raya dah kan? hishh! missing those moments kat college dulu..sahur sama-sama..buka puasa sama-sama..balik raya sama-sama..sambut raya sama-sama..rindunya! as time goes by..banyak benda lagi yg akan datang..the pleasant and unpleasant things..tapi kan..*mau lari topic*..sebenci-benci mana pun aku kat orang tu..yet still aku akan teringat the pleasant moments with those people than the unpleasant ones..emm..note to myself: lepas ni jangan bagi orang pijak kepala aku! aku harus kuat deh! yup..aku tak mau dah..banyak sangat experiences yang scaring..tapi takpe..aku maafkan kesalahan 'orang-orang itu'..biar Tuhan saja yang balas 'jasa baik' dorang..Aminnnnnnnnn~ and just like what others say..forgive and forget..memang aku akan terus forget..aku mau say tata to orang-orang yang used-to-be-my-friends..parents aku..family aku cakap..jangan berkawan dengan orang yang suka take advantage..suka manipulate kita..sebab at the end..kita yang rugi..macam aku la..memang aku rasa rugi sangat sebab tak kenal banyak orang yang aku rapat sekarang dari awal dulu..emm..life kan bittersweet..Allah turunkan musibah untuk kita beringat..untuk mendapat sesuatu yang baik itu memang susah..sebab tu Allah suruh kita berusaha, jangan give up..jangan nanti kita yang rugi kan? note to myself lagi: don't give up!..i'm so lucky..sangat-sangat lucky! sebab no matter what happens, aku still ada family and friends yang akan support and will stay by my side..may Allah bless them all~~~

Tuesday, September 8, 2009

hishh! macam mana ni..on Monday i was so busy painting my room sampai get sick..Selasa busy tido, online, kemas rumah dan tengah having asthma symptoms..on Wed mau hangout with mom and Wanda..Thursday??..emmm..maybe free..i'm going to pick up my sis at Medan Gopeng on Friday..weekends always busy!..emm..my buddy, Shankar ajak lepak..hishh! mau pergi tapi takde masa..hari Khamis aku rasa boleh kot..i wish i could make it! kesian pulak kat mamat sorang tu kalau tak jadi..beria ajak dari last week..aiseh! how come la..amma appa..hishh!! saya cuba ye..kalau la tak boleh..emm..i should think of any rational-good-reasons if i couldn't make it!..nak buat macam mana..emm..gwe buntu deh! hishh! pantang mengalah..gwe cuba! pasti cuba~~

Wednesday, September 2, 2009

Aimez-mOi si Vous OseZ~

Des yeux qui font baisser les miens,
Un rire qui se perd sur sa bouche—
Voilà le portrait sans retouche
De l’homme auquel j’appartiens..
Quand il me prend dans ses bras,
Il me parle tout bas,
Je vois la vie en rose..
Il me dit des mots d’amour,
Des mots de tous les jours,
Et ça me fait quelque chose..
Il est entré dans mon cœur,
Une part de bonheur
Dont je connais la cause...
C’est lui pour moi,
Moi pour lui dans la vie,
Il me l’a dit, l’a juré pour la vie..
Et dès que je l’aperçois,
Alors je sens en moi..Mon cœur qui bat..
Bonjour! eceh!..that's my favorite song la..yup! who says i can't understand French..hahahaha..lagu itu bertitle La Vie En Rose by Édith Piaf..find it translation..sangat sweet! lagu tu jadi theme song for the movie Jeux d'enfants..meaning children's game..emm..aku terjumpa this movie in the net..the story sangat-sangat sweet..but tidak sesuai untuk tontonan kanak-kanak riang..sebabnya got lots of bad words..heeeeee..tidak sesuai! tapi movie ni best..serious! sampai aku addicted to French language..hahahahaha..lagu kat atas tu aku pasang banyak kali sambil refer to the lyric in French..boleh buat tongue twister..heeeee~ the little boy kat dalam movie tu sangat la cute..pandai acting pulak tu..bila dah besar jadi hensem..hahahahaha..okep..control! control! back to the story..emm..aku rasa memang betul la quote: Life is like a game..ahhh..tengok movie ni nanti you get what i meant..emm..i've got something to say in French..betul-betul punya..nak faham translate sendiri ye..hahahahaha..jap..inhale..exhale..fuhh~ tepu oxygen dalam body cells aku..hahahahaha~ okep..1 2..start..aimez-moi si vous osez.. parce que je vous aime vraiment! je ne sais pas vraiment quand il a commencé..veuillez ne pas me laisser..j'ai peur de vous perdre! vous êtes toujours mon ami .. pour toujours! emm..hambik kau! eh..don't get me wrong..tak!tak! aku tak cakap bad words pun..maki hamun orang pun tak..tu bukan lyric lagu..bukan dialog film..tu la cari the translation ye..heeeee~ layan itu movie..aku mau catch up on some movies..
merci! thanks! au revoir~ tata~~

Tuesday, September 1, 2009

hishh..susah mau cakap!


Hatiku hancur mengenang dikau..

Berkeping-keping jadinya..

Kini air mata jatuh bercucuran..

Tiada lagi harapan..

Tiada seindah waktu itu

Dunia berseri-seri..

Malam bagai siang..seterang hatiku..

Penuh harapan...padamu..


hahahahahaha..tetiba teringat lagu ni..Layu sebelum berkembang by Broery Marantika..siapa yang tak pernah dengar memang rugi la..lagu ni best! time kat college aku suka sangat la nyanyi lagu ni kuat-kuat kat dalam toilet..hahahaha..pastu kawan-kawan kat sana cakap aku ni klasik sangat..sengal! helleh..pastu suruh jugak aku nyanyi lagu ni depan dorang..tau la suara aku lagi sedap dari Mariah Carey kan..malu-malu mau puji pulak..hahahahaha~~ okep..cut the crap! tak payah merepek..emm..ni yang payah ni..tetiba mau jadi serious kan..hishh..malu la pulak..nasib baik orang lain tak nampak aku yang tersipu-sipu malu ni..hishh..geli je!..emm..aku tetiba mengalami satu syndrome..eceh! yang aku rasa inche doc pun tatau mau diagnose apa..well..apa yang aku rasa ni kalau mau refer to dictionary pun..yet still i didn't find the best word to describe it..emm..macam mana tu?? entah la..hahahahaha..okep..kalau la kat my family, relatives, my buddies: Syima, Arul, Shankar, Shakti, Khai Hafiz, Kuan Poh, Jason, Jia Xian, Kiang Lek, Vinoth..and those gang aku yang lain..senang-senang je aku boleh say love you, miss you, hunny bunny, sugar pie, sweetheart, darling, sayang..all that..emm..tapi to this one person..yang bukan my family and not my buddy..masyaallah! susahnya aku nak cakap semua benda tu..kenapa? tetiba je terkedu dan kelu..hishh..pastu kan..lately..aku banyak thinking of that person la..emm..aku tatau kot that person mau psychokan aku ke hapa..dah spells something yang buat aku teringat kat dia ke..hish! apa aku ni..nauzubillah! kawan-kawan aku semua baik-baik except yang used to be my friend a.k.a my enemy je yang buat jahat kat aku..haiyee~ apakah ini? aku rasa la kan..kalau aku reveal benda ni kat orang tu sah-sah dia gelak guling-guling..hishh..aku yang malu! takpun..if that person read this..aku rasa dia pun tatau aku cakap pasal dia..boleh tak lepas baca ni forgive me and forget? aku pun tatau apakebendanya ini tapi aku agak malu la jugak..sampai rasa mau menyorok kat bawah katil! takpe..control! relax! jangan panic! yang penting this ain't a dangerous disease..bukannya cancer ke hapa..takpe..takpe..keep smiLing..heeeeee~~ okep..aku lari dulu..tata~~

;;

Template by:
Free Blog Templates